Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

26.06.2010 Διαμαρτυρία για τις Φόλες


To παρακάτω κείμενο απευθύνεται στους Δημάρχους ολων των πόλεων στις οποιες θα λαβει χώρα η διαμαρτυρία.

26/6/2010

Όλοι όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, συγκεντρωθήκαμε σήμερα Σάββατο βράδυ, 26 Ιουνίου 2010, έξω από το Δημαρχείο, σε μα εκδήλωση σιωπηλής διαμαρτυρίας, για τα ζώα που χάνουν τη ζωή τους δηλητηριασμένα από την απάνθρωπη «τακτική της φόλας».

Όπως είναι γνωστό, η δηλητηρίαση ζώου αδέσποτου ή οικόσιτου, αποτελεί πράξη παράνομη και εγκληματική. Σύμφωνα με τους νόμους 1197/1981 (άρθρ. 8 ) και 3170/2003 (αρθρ. 12 ) του ελληνικού κράτους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και πρόστιμο.

Συνάνθρωποί μας όμως, φαίνεται να αγνοούν όχι μόνο τους παραπάνω νόμους, αλλά και να στερούνται την στοιχειώδη ευαισθησία που οφείλουμε στα τετράποδα πλάσματα που ζουν μαζί μας. Είναι τραγική η σκέψη και μόνο ότι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, μπορεί να ετοιμάζουν κρυφά τροφή με δηλητήρια και σπασμένα γυαλιά για να θανατώσουν αδέσποτα σε πάρκα και πλατείες, ή ακόμη και οικόσιτα σε αυλές και μπαλκόνια, επειδή ενοχλούνται από την παρουσία τους ή το γαύγισμά τους.

Η δηλητηρίαση ζώου είναι πράξη ανήθικη. Μια κατάφορη προσβολή του πολιτισμού μας. Το ζώο καταδικάζεται σε αργό και βασανιστικό θάνατο με πολύ πόνο, συνήθως με εσωτερική αιμορραγία, σπασμούς και απώλεια ελέγχου των νεύρων του. Συχνά οι δράστες είναι γνωστοί στη γειτονιά, αλλά κανείς δεν μιλά, είτε γιατί φοβάται για τα δικά του ζώα, είτε γιατί δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις με το γείτονα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όπως δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε μια ανθρώπινη ζωή, δεν έχουμε δικαίωμα να αφαιρούμε τη ζωή άλλων πλασμάτων που μοιράζονται μαζί μας αυτόν τον πλανήτη.

Ζητάμε να τηρήσετε τις υποχρεώσεις σας, ως Δημοτική Αρχή, όπως αυτές καθορίζονται από το νόμο 3170/2003, για στείρωση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων, που η παρουσία τους και μόνο αποτελεί για κάποιους το ερέθισμα για αντικοινωνική συμπεριφορά και για στρεβλή αντιμετώπιση του «προβλήματος», με την δηλητηρίασή τους.

Ζητάμε να μεριμνήσετε ως Δήμαρχος και να απαιτήσετε από την τοπική Αστυνομική Αρχή, να ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις που έχει από το νόμο ώστε πάντα να ανταποκρίνεται σε περιπτώσεις κλήσης για καταγραφή περιστατικού δηλητηρίασης ή μήνυσης κατ’ αγνώστων, όταν φιλόζωοι πολίτες το ζητούν.

Τέλος, σας καλούμε να ενημερώνετε με καμπάνιες, φυλλάδια, ή εκδηλώσεις,
-τους κατοίκους για την υποχρέωσή τους να φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα, παρέχοντάς τους τα στοιχειώδη, τροφή και νερό
-τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να μεριμνούν για τη στείρωση των ζώων τους, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της εγκατάλειψης νεογέννητων που δημιουργεί νέες στρατιές αδέσποτων, καθώς επίσης να τους φορούν ταυτότητα ή μικροτσίπ, για να μην μετατρέπονται κι αυτά σε αδέσποτα όταν χάνονται. Ακόμα, να παροτρύνετε τους δημότες να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο από τα τόσα της περιοχής μας.

Οι υπογράφοντες……


Το ανωτέρω υλικο αλλά και ενημερωτικα φυλλαδια, μπορειτε να τα βρείτε από εδώ

2 σχόλια:

Jose Ramon Santana Vazquez είπε...

...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


TE SIGO TU BLOG




CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...


AFECTUOSAMENTE


ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE BLADE RUUNER ,CHOCOLATE, EL NAZARENO- LOVE STORY,- Y- CABALLO, .

José
ramón...

Phivos Nicolaides είπε...

Χαιρετισμούς από το νησί της Αφροδίτης.