Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007

Владимир Владимирович Путин

Καθώς καμμία σας δεν πλησίασε ούτε στο ελάχιστο την απάντηση στο πρηγούμενο ποστάκιόν μου, την παίρνει το ποτάμι: πρόκειται φυσικά για τον Πούτιν, οποίος γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1952 στο Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη).


To 1975 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένιγκραντ και ξεκίνησε την καριέρα του στην KGB. Εργάστηκε κυρίως στην (τότε) Ανατολική Γερμανία και επέστρεψε στη Ρωσία με το τέλος του ψυχρού πολέμου. Επιστρέφοντας αναλαμβάνει το πόστο του Αντιπροέδρου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Λένιγκραντ. Το 1990 τον βρίσκει στη θέση του συμβούλου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Λένιγκραντ, ενώ από το 1990 έως το 1994 διετέλεσε Πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Δημαρχείου της Αγίας Πετρούπολης.


Κατά τη διετία 1994-96 υπήρξε πρώτος αντιπρόεδρος της διοίκησης της πόλης και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων. Στη συνέχεια, ανέλαβε καθήκοντα ως αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων του Προέδρου Γιέλτσιν και λίγο αργότερα αναλαμβάνει την κεντρική Διεύθυνση Οικονομικών. Από τον Ιούλιο του 1998 μέχρι το Μάιο του 1999, ήταν Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (παλιά μου τέχνη κόσκινο!), ενώ μέσα στο 1999 ανέλαβε και καθήκοντα Γραμματέως του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τον Αύγουστο του ιδίου έτους, διορίζεται Πρωθυπουργός. Έχοντας λάβει το χρίσμα της διαδοχής από τον ίδιο το Γιέλτσιν, εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2000 και επανεξελέγη το 2004.


Οικογένεια: Είναι παντρεμένος με τη Λιουντμίλα από το 1983 και έχει δύο κόρες, την Κάτια και τη Μάσα. Όπως φαίνεται και από τις οικογενειακές τους φωτογραφίες, λατρεύουν τα ζώα (η γνωστή ζωοφιλία των ζυγών;) ενώ ο ίδιος, ακόμα και σήμερα συμμετέχει σε αγώνες τζούντο.



Επιμύθιον: Εκτός από καλοί νομικοί, μπορούμε επίσης να γίνουμε μυστικοί πράκτορες και πολιτικοί!

10 σχόλια:

liodara είπε...

για δες ο Πούτιν...!!!

An-Lu είπε...

Αμ πως!
Ζυγός!

zouri1 είπε...

για κακο το ειπες!

ellinida είπε...

Αμ αυτόν τον Βλαδίμηρο λέγατε! Είναι γάτα ο κοντός που λέει και ο Λιακόπουλος! :))))

Marialena είπε...

Αχά!!! Τώρα εξηγούνται όλα, μυστικέ πράκτορα Γοργονίτσα!!! Ώστε έτσι λοιπόν... ο Πούτιν είναι η πηγή της έμπνευσής σας, ε? Σπασίμπα!

An-Lu είπε...

@ ζουράκο
τι εννοείτε αγαπητε Υπουργε;

@ ελληνίς
Δεν είναι και τόσο κοντός!

@ μαριαλένα
Μεταξύ άλλων, ναι!
Ότσεν χαρασό!

Ανώνυμος είπε...

Ο δάσκαλος τώρα δικαιώνεται :P
+ευλόγησον+

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

,,ΤΟ ΞΕΡΑ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΩ

Η ΒΡΟΥΤΑ ΧΕΧΕΧΕ

An-Lu είπε...

@ confused
Μουχαχαχα...(σατανικός γέλως)

@ σεβάκι
Να τα λες αλλη φορά ;-) Μη νομίζουμε πως δεν τα ξέρεις! Πως θα σου βάλω βαθμό μετά;

ellinida είπε...

Ειιι γοργονάκι, κρύβε λόγια, θα μας πάρουν πρέφα τι μάρκες είμαστε ωρέ! :)))