Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
ΔΙΑΛΟΓΟS ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΗΛΙΩΝ

Ο διάλογος Μηλίων και Αθηναίων, που τον έχει διασώσει ο Θουκυδίδης...., έχει δραματική επικαιρότητα, ..γενικότερα για την ανθρωπότητα, που παραστέκεται μάρτυρας πολλών τέτοιων «διαλόγων» (με διάφορες παραλλαγές) ανάμεσα στην πάνοπλη αλαζονεία των ισχυρών και τη θαρραλέα αντιπαράταξη των μικρών λαών. Το παρήγορο μήνυμα που στέλνει η ιστορία είναι ότι η αλαζονεία της δύναμης, που προκαλεί αδιάντροπα την παγκόσμια αγανάκτηση, αυτή τελικά συντρίβεται κάτω από το βάρος των ολισθημάτων και των αμαρτημάτων προς τα οποία φέρεται ακατάσχετα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τράπεζα της Ελλάδος: Η σιωπή είναι χρυσός;
Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η πιο γνωστή άγνωστη Τράπεζα. Είναι η Τράπεζα των Τραπεζών. Στο μυαλό του καθενός είναι η Τράπεζα που εξέδιδε το ελληνικό νόμισμα, που φυλάσσει για 83 χρόνια τον ελληνικό χρυσό και καθορίζει την οικονομική πολιτική.
Είναι δηλαδή η Τράπεζα του ελληνικού κράτους. Είναι όμως;
Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν είναι καν κρατική. Είναι μια ανώνυμη εταιρεία όπου το κράτος έχει ένα ελάχιστο ποσοστό. Οι μέτοχοί της μπορούν να κερδίζουν απ’ αυτήν, όπως οι μέτοχοι όλων των εταιρειών.
Και τι γίνεται όταν ο μέτοχος θέλει να κερδίζει σε βάρος των υπολοίπων;

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ
"Το χρήμα είναι μια νέα μορφή δουλείας

ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Μια ιστορική διαδρομή με συγλονιστικά στοιχεία
Αναλύει ολόκληρη την ιστορία πίσω από την τρέχουσα οικονομική κρίση και το πώς ο στόχος για παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο κρύβεται πίσω από μια πολύ μικρή αλλά παρόλα αυτά πανίσχυρη «συμμορία» τραπεζιτών η οποία δρα ανενόχλητη πέρα από κάθε νόμο και κάθε κυβέρνηση. Συνδιάστε το ντοκιμαντέρ με το έργο "Τα σταφύλια της οργής (1940)"

ΤΟ ΔΟΓΜΑ του ΣΟΚ
Μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν,
Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής.

DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Χρεοκρατία - Deptocracy
"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Εμπόλεμη Ζώνη: Το τέλος της αθωότητας (Utøya, Norway)
Ντοκιμαντέρ της "Εμπόλεμης Ζώνης" (Mega) που μεταδόθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2011 σχετικά με τις επιθέσεις του ακροδεξιού δολοφόνου Άντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ στο Όσλο και την Ουτόγια της Νορβηγίας στις 22 Ιουλίου 2011, που άφησαν συνολικά 77 νεκρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: