Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Οι νεράιδες και το κοράκι



Κι'εδώ σας βρήκα νεράιδες. Διάλεξα αυτή την φωτογραφία για τον λόγο ότι μοιάζει σαν γιορτή στην Νεραιδοχώρα. Κυριαρχεί το κοράκι στον πίνακα. Το κοράκι είναι το σύμβολο μας στην Ινδιάνικη Αστρολογία. Κάπου έχω ένα βιβλίο, αλλά δεν έχω μπορέσει να το βρω ακόμα. Οπότε σας κάνω paste ότι βρήκα σερφάροντας.

Ο Ινδιάνικος χρόνος και αστρολογικές απόψεις.

Σε σχέση με τη διάσταση χρόνος υπήρχαν διάφοροι τρόποι μέτρησης - ημερολόγιο - όπως η εναλλαγή των εποχών και η ανάπτυξη των σπαρτών, οι αλλαγές της σελήνης ή οι συνήθειες ζώων και πουλιών. Όμως οι περισσότερες φυλές αντιστοιχούσαν δώδεκα φεγγάρια στο έτος, δηλαδή δώδεκα σεληνιακούς μήνες και με τη συμπλήρωση της χάσης τριάντα φεγγαριών πρόσθεταν ένα ακόμη που το ονόμαζαν "χαμένο φεγγάρι". Σε κάθε μήνα έδιναν και από ένα όνομα. Το έτος άρχιζε με το πρώτο φεγγάρι μετά την εαρινή ισημερία και τα αντίστοιχα ονόματά τους ήταν:

· Μάρτιος Φεγγάρι των Ανθισμένων Δέντρων (Κριός)
· Απρίλιος Φεγγάρι της Επιστροφής των Βατράχων (Ταύρος)
· Μάιος Φεγγάρι της Σποράς του Καλαμποκιού (Δίδυμοι)
· Ιούνιος Φεγγάρι του Δυνατού Ήλιου (Καρκίνος)
· Ιούλιος Φεγγάρι των Ώριμων Μούρων (Λέων)
· Αύγουστος Φεγγάρι του Θερισμού (Παρθένος)
· Σεπτέμβριος Φεγγάρι του Πετάγματος της Πάπιας (Ζυγός)
· Οκτώβριος Φεγγάρι της Παγωνιάς (Σκορπιός)
· Νοέμβριος Φεγγάρι των μακριών Πάγων (Τοξότης)
· Δεκέμβριος Φεγγάρι της Αναζωογόνησης της Γης (Αιγόκερως)
· Ιανουάριος Φεγγάρι της Ανάπαυσης και του Εξαγνισμού (Υδροχόος)
· Φεβρουάριος Φεγγάρι των Μεγάλων Ανέμων (Ιχθύς)

Αυτά τα δώδεκα φεγγάρια αντιστοιχούν κατά κάποιο τρόπο με τους δώδεκα αστερισμούς - ζώδια που συναντάμε στους περισσότερους πολιτισμούς. Τα τέσσερα στοιχεία - Γη, Νερό, Αέρας, Φωτιά αντιστοιχούν με τις Στοιχειακές Ομάδες της Χελώνας, του Βάτραχου, της Πεταλούδας και του Πουλιού του Κεραυνού. Επίσης σε σχέση με της τέσσερις κατευθύνσεις του χώρου που είχαν ιδιαίτερη και ιερή σημασία για τους Ινδιάνους, υπήρχαν τέσσερα Πνεύματα-Φύλακες αυτών.

Πνεύμα φύλακας

Η δύναμη του Μουτζεκιβίς, του πνεύματος της Δύσης, είναι αυτή της αντοχής και της ενδοσκόπησης. Εποχή του είναι το Φθινόπωρο όπου σταματάει η ανάπτυξη του καλοκαιριού και η φύση ετοιμάζεται για την εποχή της ανανέωσης. Αντιστοιχεί με το ηλιοβασίλεμα και το σούρουπο, όπου η δραστηριότητα της ημέρας επιβραδύνεται. Στην ανθρώπινη ζωή είναι η μέση ηλικία, όπου οι άνθρωποι έχουν βρει το δρόμο τους και εργάζονται δυναμικά για να επιτελέσουν το προορισμό τους στη ζωή. Η δύναμη του Μουτζεκιβίς είναι με το δικό της τρόπο αυθόρμητη. Είναι η δύναμη της αντοχής που πηγάζει από την αυτογνωσία, η δύναμη του πνεύματος που ενσαρκώνεται στη γη. Το ζώο του Μουτζεκιβίς είναι η Γκρίζα Αρκούδα, το δυνατότερο από τα ζώα. Θεωρείται σαν αρχηγός στο συμβούλιο των ζώων γιατί, παρόλη τη δύναμή της, είναι ευγενική και βαθυστόχαστη στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει.

Τα χρώματά του είναι οι μπλε αποχρώσεις του μισοσκόταδου, ανακατεμένες με το μαύρο της νύχτας. Το μπλε είναι το χρώμα της πνευματικής δύναμης, του ιδεαλισμού και της ανιδιοτέλειας. Το μαύρο είναι το χρώμα της ενδοσκόπησης και της σκόπιμης τύφλωσης σε ότι αφορά τα γήινα στοιχεία. Είναι το χρώμα του άμορφου από το οποίο όλα εκπορεύονται. Τα φεγγάρια του Μουτζεκιβίς είναι: του Πετάγματος της Πάπιας, το φεγγάρι της Παγωνιάς και το Φεγγάρι των Μακριών πάγων. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την ομάδα ξέρουν τη θέση τους στη γη και μπορούν να φτάσουν σε άλλους κόσμους με τη δύναμη που τους προσφέρει αυτή η γνώση. Νιώθουν άνετα στα γήινα πράγματα καθώς και στα πνευματικά. Έχουν ικανότητες για ηγέτες και δάσκαλοι και στα δύο αυτά επίπεδα. Είναι φεγγάρια δύναμης, και αυτή η δύναμη επηρεάζει τα άτομα κατά θετικό ή αρνητικό τρόπο, ανάλογα από την προθυμία τους να μάθουν αληθινά τον εαυτό τους, τα χαρίσματά τους και τις ευθύνες τους. Είναι δυναμικοί και ασκούν επιρροή στους άλλους. Το αν αυτή η επιρροή οδηγεί σε ενότητα ή δυσαρμονία εξαρτάται από την εντιμότητα και τη δύναμη του ατόμου.

Στοιχειακή ομάδα

Ομάδα της Πεταλούδας - Αέρας.

Τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα αυτή, πάντα μετατοπίζονται και αλλάζουν σαν τον Αέρα. Έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν ό,τι αγγίζουν γύρω τους, ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι γεμάτοι πάντα με σχέδια και ιδέες και ζουν πλήρως τη ζωή τους. Τα άτομα της Ενυδρίδας (Υδροχόος), του Ελαφιού (Δίδυμοι) και του Κορακιού (Ζυγός) ανήκουν στην ομάδα αυτή.

πηγή

4 σχόλια:

An-Lu είπε...

Όπως και να μας πιάσεις, μιά χαρά πλάσματα είμαστε!

ΥΓ Ώστε γιαυτό λατρεύω τις πάπιες!
Ζωντανές και πετούμενες ;-)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

¨Όμως οι περισσότερες φυλές αντιστοιχούσαν δώδεκα φεγγάρια στο έτος, δηλαδή δώδεκα σεληνιακούς μήνες και με τη συμπλήρωση της χάσης τριάντα φεγγαριών...,"

Μεγάλες ομοιότητες με τα καθ'ημάς...
Τελικά σε μια βάση κινούνται όλοι, μέχρι και οι θρησκείες

Γλαρένιες αγκαλιές

(Υ.Γ. Πολύ ενημερωτικό και ενδιαφέρον)

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

πανεμορφα καιτα δυο και οι γοργονες και οι νεραιδες΄.. τι μας εχεις μετα;

Lupa είπε...

Μα το πνεύμα του Μεγάλου Μανιτού (κυρίαρχο πνεύμα στην ινδιανικη μυθογραφία- θεολογία -συχνά με τη μορφή λύκου- εξ' ου και το μανιτου τάνκα= λύκος) πάλι μας διεύρυνες τους ορίζοντες, χλωμό πρόσωπο ελληνίδα.
Hoka Hey