Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007

~~ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΑΝ~~~

ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ...ΧΕΧΕΧΕΧΕ






Το μικρό σας είναι Ζυγάκι;

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΚΗΣ
ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Γενικά χαρακτηριστικά:

Τα Ζυγάκια είναι από μικρά φημισμένα για το ακαταμάχητο χαμόγελό τους . Ένα χαμόγελο που στόχο έχει να γοητεύσει και να έλξη τους άλλους. Ίσως τα πιο κοινωνικά παιδιά , τα μικρά αυτού του ζωδίου είναι αδύνατο να μείνουν μόνα . Έχουν πάντα ανάγκη την παρουσία των άλλων γύρω τους και έχουν γεννηθεί ξέροντας πώς να το πετύχουν . Τα Ζυγάκια χρησιμοποιούν τους άλλους γύρω τους για να ενεργοποιηθούν και μόλις τα καταφέρουν , εκφράζουν τον πραγματικό τους εαυτό . Πάντως η τάση τους να προσκολλούνται μπορεί εύκολα να βελτιωθεί , αν έχουν τη σωστή διαπαιδαγώγηση από μωρά . Τα Ζυγάκια μαθαίνουν καλούς τρόπους και είναι έτοιμα να παραχωρήσουν τα παιχνίδια τους πανεύκολα , ενώ θα έχετε προσέξει γοητεύονται από το είδωλο τους σε καθρέφτες και βιτρίνες . Ο ναρκισσισμός είναι βασικό χαρακτηριστικό των παιδιών της Αφροδίτης και ίσως του Απόλλωνα . Τα Ζυγάκια έχουν ανεπτυγμένο το στοιχείο της αισθητικής , της αρμονίας , του καλού γούστου και της συνεργασίας . Εξαιτίας της αντίληψης τους για την ομορφιά και την αρμονία , συχνά δυσφορούν και δεν μπορούν να λειτουργήσουν , όταν γύρω τους υπάρχει κακογουστιά .



Η σχέση με τους γονείς


Σεβαστείτε την ευαισθησία και την αισθητική του μικρού σας Ζυγού. «Γεμίστε» το βρέφος σας με την αγάπη και την παρουσία σας . Για να γίνει ένας ισορροπημένος ενήλικας , πρέπει να έχει από τους γονείς του την κατάλληλη υποστήριξη , φροντίδα και διαπαιδαγώγηση . Επειδή πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο τύπο παιδιού , η ευθύνη σας είναι μεγάλη στα πρώτα χρόνια της ζωής του . Δώστε του αγάπη και στοργή και να είστε σίγουροι ότι θα βρει τον τρόπο να λάμψει ως ενήλικας .Είναι εύκολα παιδιά , φαινομενικά γλυκά και μειλίχια απέναντι σε όλους . Συνεργάσιμα , μετρημένα , με μια καλή κουβέντα για τον καθένα . Η τάση τους να τα έχουν καλά με όλους ξεκινά από την ανάγκη τους να είναι αποδεκτά. Και αυτή η τάση τους σχετίζεται με την ανασφάλεια της πτώσης του Ήλιου τους (πατέρα) . Τα Ζυγάκια έχουν , περισσότερο από κάθε άλλο ζωδιακό τύπο την ανάγκη ενός πατρικού προτύπου δίπλα τους , που να τα αγαπά χωρίς διαπραγματεύσεις και να τα αποδέχεται. Έχουν ανάγκη να αισθάνονται προστατευμένα από αυτόν και αποδεκτά . Σεβαστείτε την ανάγκη του μικρού σας Ζυγού για αρμονία και ισορροπία . Μάθετε το να είναι αποφασιστικό , δυναμικό και αυτόνομο σεβόμενοι την ευαίσθητή του φύση . Μην του ασκείτε σκληρή κριτική και μην το απορρίπτετε . Εξίσου σημαντική είναι και η παρέμβαση της μητέρας στην διαπαιδαγώγηση του μικρού Ζυγού . Η αγκαλιά και η αγάπη της θα είναι βασικό στήριγμα σε όλη του τη ζωή . Το σημείο όπου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι οι σχέσεις μεταξύ των γονιών . Οι μικροί Ζυγοί έχουν ιδιαίτερα αυξημένη την ανάγκη της αρμονίας , της συνεργασίας και της ισορροπίας.



Υγεία.


Το βασικό χαρακτηριστικό των μικρών Ζυγών είναι η ανάγκη τους για αρμονία και ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Ευαίσθητα σημεία των Ζυγών είναι η μέση και τα νεφρά τους, δύο σημεία στο κέντρο του σώματος (το ζώδιό τους βρίσκεται στο μέσο του ζωδιακού). Τα νεφρά βοηθούν την αποβολή τοξινών από το σώμα (ισορροπία) και η μέση κρατά ζυγισμένο το σώμα (αρμονία). Προκειμένου να διατηρήσουν την πολυπόθητη ισορροπία στις σχέσεις τους, τα Ζυγάκια μπορούν να καταπιέσουν τον εαυτό τους υπερβολικά. Έτσι αρχίζουν να συσσωρεύονται καταπιεσμένα συναισθήματα μέσα τους, τα οποία συγκρατούν τοξίνες στο σώμα, με αποτέλεσμα τη κακή λειτουργία του οργανισμού. «Παίρνοντας επάνω τους διάφορες δυσαρμονικές καταστάσεις τις οποίες προσπαθούν να ισορροπήσουν - και τις οποίες οι μικροί τους ώμοι δεν μπορούν να αντέξουν – μπορεί να εμφανίσουν πόνους στη μέση, τους ώμους και την πλάτη, νυχτερινές ενουρήσεις και μελαγχολία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθετε από νωρίς στα μικρά σας πώς να δημιουργούν ισορροπημένες σχέσεις, που να τους προσφέρουν ουσιαστική κάλυψη και όχι μόνο μια καλή δημόσια εικόνα.


Διατροφή


Ως παιδί της Αφροδίτης έχει μια τάση υπερβολής, όσον αφορά τις διατροφικές του συνήθειες. Περιορίστε την επιθυμία του για γλυκά, σνακ, αναψυκτικά και λιχουδιές. Αν πείτε ότι όλα αυτά δεν κάνουν καλό στην εξωτερική του εμφάνιση, θα ακολουθήσει τη συμβουλή σας, διότι το Ζυγάκι είναι τρομερά νάρκισσος. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό του, από νωρίς με πολλά λαχανικά και φρούτα. Επίσης ετοιμάστε του νόστιμες σούπες και όσπρια. Μάθετέ το να πίνει αρκετό νερό, χυμούς και γενικά πολλά υγρά. Τα μικρά Ζυγάκια θα φάνε οτιδήποτε τους δώσετε, αρκεί βέβαια, να είναι όμορφα σερβιρισμένο.



Ρούχα και αξεσουάρ.


«Όλα με μέτρο» είναι η συνταγή για τα Ζυγάκια. Σπορ αλλά και αμπιγέ ρούχα, σε ζωντανά χρώματα είναι ιδανικά για τα πιο καλοντυμένα παιδιά του ζωδιακού κύκλου. Επίσης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κουπ των μαλλιών: κάτι μοντέρνο και ιδιαίτερο είναι ακριβώς αυτό που του ταιριάζει. Για τα κοριτσάκια διαλέξτε βελούδινα φορεματάκια, ζακετάκια σε γλυκά χρώματα, σε αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του ροζ και του γαλάζιου.



Διακόσμηση


Το σημαντικό για τον μικρό Ζυγό είναι ο χώρος όπου ζει να διαθέτει αισθητική ισορροπία και αρμονία με το μπλε και το γαλάζιο να κυριαρχούν, διακριτικά παλ χρώματα για τους τοίχους, ενώ φροντίστε τα έπιπλα και τα αντικείμενα του δωματίου να είναι σε κίτρινο ώχρα και ανοιχτό πορτοκαλί. Βάλτε σε κάποιο σημείο μουσικά όργανα και φτιάξτε μια γωνία με χρώματα και ένα καβαλέτο.



Κλίσεις


Προικισμένα με αναρίθμητα ταλέντα είναι τα Ζυγάκια. Χρειάζονται όμως συνεχή ενθάρρυνση για να τα εκφράσουν. Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους και ωθήστε την καλλιτεχνική τους φύση. Είναι ταλαντούχα στην μουσική, γι’ αυτό ενισχύστε το μουσικό τους ταλέντο από νωρίς, χαρίζοντάς τους παιδικά μουσικά όργανα αλλά και βάζοντάς τα να ακούνε από βρέφη, κλασική μουσική. Επίσης τα Ζυγάκια είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα στη ζωγραφική και τη διακόσμηση. Ζωγραφίστε μαζί τους και προτρέψτε τα να χαρίσουν τις ζωγραφιές τους σε όσους αγαπάνε. Επίσης έχουν ταλέντο στην υποκριτική, στην αρχιτεκτονική χώρων και κήπων. Στη γυμναστική διακρίνεται ιδιαίτερα στα πατινάζ, την ενόργανη γυμναστική και το στίβο. Αλλά το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι οι σχέσεις του με άλλα παιδάκια. Τα Ζυγάκια γίνονται από μικρά περιζήτητα. Ενισχύστε την κοινωνικότητά του και φροντίστε να μην εξαρτάται από τις σχέσεις ή τη γνώμη των άλλων. Μάθετέ του να έχει εμπιστοσύνη στη δική του γνώμη, να παίρνει πρωτοβουλίες και πείτε του ότι οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι πάντα αρμονικές. ΄


ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΚΗΣ
ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

http://www.heliofoto.gr/gr/paidiki.htm

8 σχόλια:

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

,,τωρα καταλαβα ,,χεχεχε
γιατι με ποναει η μεση απο μικρη!!!!

An-Lu είπε...

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σεβουλίνι μου!

Somebody961 είπε...

Χμμμ... Aphrodite's child!

Μόλις έλαβα την πρόσκληση και την ...απολαμβάνω!
Θα επανέλθω! Ακόμα δεν διάβασα τίποτα!

Somebody961 είπε...

Επιτέλους! Κάποιος να καταλάβει το τι είμαστε!
Libras rulez!

Ανώνυμος είπε...

Καλέ οι δικοί μου μου είχαν κάνει δώρο παιδικό αρμόνιο και τους είχα πάρει τα αυτιά!!! Κάτι ήξεραν οι άνθρωποι!!!

Despina είπε...

Νά 'μαι κι εγώ!Ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Ομολογώ ότι είμαι αυθεντικότατη ζυγίνα,σύμφωνα με αυτά που διάβασα σ' αυτό το ποστ.
Τώρα τι πρέπει να κάνω;

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

καλωστηνα ,,οταν θες και μπορεις ανεβαζεις ποστακι τοσο απλά,,,

ellinida είπε...

Από μικρά φαινόμασταν τι κουμάσια θα γινόμασταν.
Καλωσορίζω τα νέα μέλη, άντε να αυξανόμεθα. :))