Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ ΖΩΔΙΟΥ ΜΑΣ!!!

23 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου
Αρσενικό. Αέρας. Παρορμητικό
Μέρος του Σώματος: Τα Νεφρά
Κυβερνήτης Πλανήτης: Αφροδίτη
Μέταλλο: Χαλκός
Ημέρα: Παρασκευή
Φυσικός Οίκος: 7ος
Χρώμα: Πράσινο - Γαλάζιο - Ροζ
Πολύτιμος Λίθος: Διαμάντι

Θετικές Ιδιότητες του Ζυγού
Γοητευτική αρμονία που χαρίζει ευτυχία. Ήρεμος, ατάραχος χαρακτήρας. Ρομαντικός, διπλωμάτης, ιδεαλιστής. Καλλιεργημένο πνεύμα.

Αρνητικές Ιδιότητες του Ζυγού
Αναποφάσιστος, μνησίκακος. Επιπόλαιος, άστατος, ερωτόληπτος. Επηρεάζεται εύκολα. Εύπιστος, αμφιταλαντευόμενος ανάμεσα σε δύο άκρα.

Χαρακτήρας
Ο ζυγός έχει ανάγκη, σε όλους τους τομείς της ζωής του, να εξωτερικεύεται. Οι άλλοι πρέπει να δέχονται αυτή την τάση του μεγαλόψυχα και χωρίς περιορισμό. Ένα συνηθισμένο παράπονο του Ζυγού είναι: "δεν ήταν σωστό να μου συμπεριφερθεί έτσι, ύστερα από όλα όσα έκανα γι' αυτόν". Το πρόσωπο που εννοεί, βέβαια, ίσως να μη μπορούσε ν' ανταποκριθεί τόσο τέλεια όσα θα επιθυμούσε ο Ζυγός. Αυτός όμως δεν εννοεί να το παραδεχτεί. Οπωσδήποτε, ένας μόνιμος αισθηματικός δεσμός, όταν ο καθένας από τους δυο παίρνει και δίνει ισότιμα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ευτυχισμένος ένας Ζυγός και να μπορέσει ν' αναπτύξει κανονικά την προσωπικότητά του. Ο Ζυγός απεχθάνεται τους καυγάδες, είναι προικισμένος με μεγάλη φυσική γοητεία και ξέρει να κερδίζει τη συμπάθεια. Το χαριτωμένο κορίτσι-Ζυγός, πάρα πολύ εύκολα καταφέρνει να τυλίξει τον προϊστάμενο της ή τον εργοδότη της στο μικρό της δάκτυλο και να επιτύχει έτσι την έκτακτη αμοιβή που έχει ανάγκη για ν' αγοράσει το ωραίο φόρεμα που είδε στη βιτρίνα. Αποφεύγοντας τους καυγάδες και τις φασαρίες, ο Ζυγός φανερώνει την τάση του να προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους. Υπάρχει βέβαια εδώ και μια αναποφασιστικότητα, το μεγαλύτερα από τα ελαττώματα του Ζυγού. "Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει" είναι η συνηθισμένη στάση του. Και περιμένει, αναβάλλοντας μια απόφαση ή μια όχι πολύ ευχάριστη εργασία όσο μπορεί περισσότερο. Οι Ζυγοί είναι γνωστοί σαν τεμπέληδες, συχνά όμως δεν είναι τόσο μαλθακοί όσο φαίνονται. Συνήθως, έχουν όλο το κουράγιο να προσπαθήσουν ν' αποκτήσουν εκείνο που θέλουν και φαίνονται ίσως οκνηροί, επειδή τους λείπει η αποφασιστικότητα. Ο Ζυγός μπορεί να παίρνει το ύφος μιας χαριτωμένης νωχέλειας. αν όμως σε μια περίπτωση αυτό μπορεί να είναι απλά ένα διάλειμμα ανάμεσα στις δραστηριότητές του, σε άλλη περίπτωση μπορεί να είναι μια στάση που διαλέγει και κρατάει ενσυνείδητα. Μπορεί ο Ζυγός να είναι αναποφάσιστος, όταν, όμως, αποφασίζει να αποκτήσει κάτι, το αποκτά.

Πνεύμα
Ένας από τους λόγους που κάνουν τον Ζυγό αναποφάσιστο συχνά, είναι επειδή βλέπει πάρα πολύ καθαρά όλες τις πλευρές των καταστάσεων και όλα τα προβλήματα, και γι' αυτό του είναι δύσκολο ν' αποφασίσει. Έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης και κάνει ότι μπορεί για ν' αποδοθεί το δίκαιο. Το ένστικτό του τον οδηγεί συνήθως σωστά και τον βοηθάει ν' αποφασίσει υποδεικνύοντάς του έναν ξεχωριστό τρόπο ενέργειας. Ο Ζυγός πρέπει πάντα να προσπαθεί να σχηματίζει δική του γνώμη, αλλιώς θα παραπαίει ανάμεσα στις γνώμες των άλλων και ίσως καταλήξει να επιστρέψει σε κάποιον άλλο, με πιο ισχυρή προσωπικότητα ν' αποφασίζει για τον ίδιο. Εύθυμοι και αισιόδοξοι από τη φύση τους, οι Ζυγοί δεν υποφέρουν τη μοναξιά και η αδυναμία τους για φυσιολογική αντίδραση σ' αυτό μπορεί να κλονίσει το ακμαίο ηθικό τους. Αυτή η αποστροφή προς τη μοναξιά τους ωθεί προς την ένωση, όχι μόνο με την έννοια της συνεργασίας σε επιχείρηση ή του αισθηματικού δεσμού στην ιδιωτική τους ζωή, αλλά και συνεργασίας στο πνευματικό επίπεδο. Η πνευματική συγγένεια που μπορεί να βρουν σ' ένα ορισμένο πρόσωπο (ή ίσως στο έργο ενός συγγραφέα ή καλλιτέχνη), έχει συχνά σαν αντιστάθμισμα την ίδια αντιπάθεια για ένα άλλο πρόσωπο. Έτσι, διατηρείται η ιδέα της ισορροπίας που με επιτυχία εκφράζει το σύμβολο του ζωδίου, ο ζυγός, η ζυγαριά.

Συναισθηματικές Σχέσεις
Ερωτευμένοι με τον έρωτα. Αυτή η συνηθισμένη έκφραση δείχνει ακριβώς ένα από τα προβλήματα των Ζυγών. Βιάζονται τόσο να χαρούν τη ζωή, ώστε αρχίζουν έναν ερωτικό δεσμό χωρίς να το πολυσκεφτούν και χωρίς να είναι έτοιμοι γι' αυτό. Ένας κακός ερωτικός σύντροφος πολύ εύκολα θα κατορθώσει να εκμεταλλευτεί αυτή την αδύνατη πλευρά του Ζυγού.

Σταδιοδρομία
Αισθητικός, μοντελιστ, κομμωτής, έμπορος ειδών νεωτερισμού. Επαγγέλματα, γενικά, που έχουν σχέση με τις ανέσεις και την πολυτέλεια. Διπλωμάτης. Στέλεχος κοινωνικής πρόνοιας. Ρεσεψιονίστ. Εκτιμητής. Παρουσιαστής τσίρκου ή ταχυδακτυλουργός. Κάθε εργασία που γίνεται σε περιβάλλον ψυχαγωγικό ή καλλιτεχνικό και είναι δημιουργική. Ο Ζυγός εργάζεται πολύ καλύτερα σε συνεργασία, παρά μόνος του. Αν αποφασίσει ν' ασχοληθεί με επιχείρηση (και γίνεται ικανός επιχειρηματίας, έστω κι αν είναι πολύ καλός με τους ανταγωνιστές του), αναζητεί πάντα έναν συνέταιρο. Ποιός θα έχει την πρωτοβουλία στην εταιρία είναι άλλο ζήτημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ευθύνες μοιράζονται εξίσου, αλλά ο συνεταίρος θα πρέπει ν' ανεχθεί την τάση του για σπατάλη. Όσο για την εργασία που ταιριάζει καλύτερα σ' έναν Ζυγό, δεν πρέπει πρώτα-πρώτα η εργασία αυτή να είναι βρώμικη ή πολύ δύσκολη ή να γίνεται κάτω από δυσάρεστες συνθήκες. Για τέτοια εργασία, απλούστατα, ο Ζυγός δεν είναι ικανός. Αυτός έχει δημιουργικές, καλλιτεχνικές ικανότητες και μια αίσθηση του σχεδίου, της φόρμας, ή τουλάχιστον, του τι πηγαίνει μ' αυτό. Έχει επομένως ταλέντο για την υψηλή ραπτική, την κόμμωση κ.λ.π. επίσης, για ότι σχετικό με τη μόδα, το εμπόριο έργων τέχνης, την παραγωγή και το εμπόριο δίσκων ή μουσικών οργάνων. Το φυσικό του τακτ και η διπλωματικότητά του τον κάνουν εξαίρετο πωλητή στο είδος του.

Γονείς Και Παιδιά
Ο Ζυγός θέλει να έχει και το παιδί του τα δικά του καλά αισθήματα. Φροντίζει επίσης να του μεταδώσει ευγενικούς και πολιτισμένους τρόπους. Ενώ δεν είναι αυστηροί με τα παιδιά τους, οι γονείς Ζυγοί απαιτούν απ' αυτά να κάνουν πάντα το καλύτερα που μπορούν και η μητέρα, ιδιαίτερα, δεν λυπάται χρόνο και έξοδα για να είναι τα παιδιά της ευπαρουσίαστα και καλοντυμένα. Αν συμβαίνει να είναι άτακτα και αδιάφορα, της στοιχίζει πάρα πολύ. Οι γονείς Ζυγοί κάνουν συνήθως τους αυστηρούς, αλλά σπάνια πραγματοποιούν τις απειλές τους. Κάποτε, το παιδί, θ' ανακαλύψει αυτή την πλευρά τους και θα την εκμεταλλευτεί. Το παιδί Ζυγός επωφελείται από τη φυσική του χάρη και την ικανότητα να προκαλεί τη συμπάθεια. Είναι όμως πολύ ευχάριστο με τους φίλους του, με καλούς τρόπους, και δεν χρειάζεται πειθάρχηση σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει κυρίως να ενθαρρυνθεί ν' αποφασίζει μόνο του και όχι να στηρίζεται πάντα στους γονείς του ή στα μεγαλύτερα αδέρφια του για κάτι που το αφορά. Πρέπει επίσης να πεισθεί να εργάζεται, επειδή μπορεί εύκολα να πει ότι δεν του αρέσει η εργασία. Πρέπει να βοηθηθεί ν' αναπτύξει τα καλλιτεχνικά του ενδιαφέροντα και, αν είναι δυνατόν, να του δοθεί η δυνατότητα για μαθήματα μουσικής ή χορού, καθώς και για ν' αποκτήσει υλικά μέσα για καλλιτεχνική δημιουργία. Είναι ικανό να προσαρμοστεί με τα περισσότερα καθήκοντα, υποφέρει όμως από την άσχημη συμπεριφορά άλλων, κακομαθημένων παιδιών. Δεν μπορεί να τα καταλάβει, ενώ εκείνα το ζηλεύουν που κερδίζει αμέσως τη συμπάθεια των δασκάλων.

4 σχόλια:

ellinida είπε...

Ειιι τα αρνητικά τι τα γράφετε μανδάμ? :)))

An-Lu είπε...

Πάντως το ότι με ζηλεύανε τα άλλα παιδάκια το θυμάμαι! Και αναρωτώμουν το γιατί!

Ανώνυμος είπε...

Και τα αρνητικά μας ανήκουν στη γοητεία μας!!! ;)

Ζυγίνα είπε...

Είπαμε...από τα "αρνητικά" μας υποφέρουν οι άλλοι, όχι εμείς!